tiistai 24. syyskuuta 2013

Tehtävä 5. Arvostelu


Dragon Ball Raging Blast, mukavaa nyrkkiottelua nostalgian merkeissä.
Vuonna 2009 Spike loi ja Namco bandai julkaisi PS3 ja XBox 360 pelialustoille Raging Blastin, uudenaikaisen Dragon Ball pelin. Pelin suositeltu ikäraja oli 12-vuotiaasta ylöspäin, koska pelissä tavattiin hieman kiroilua ja tappelukohtauksia joiden ei koettu olleen hyväksi nuoremmille. Dragon Ball Raging Blastiin kuuluu myös kaksinpeli omilta ruuduilta samalla pelikonsolilla ja moninpelit netissä. Peli julkaistiin 10. marraskuuta Pohjois-Amerikassa, 12. päivä Japanissa, 13 päivä Euroopassa ja 19. päivä marraskuuta Australiassa. Vain viikkoa myöhemmin julkaisun jälkeen peliä oli ehditty myydä 110 000 kappaletta ja vuoden 2012 loppuun mennessä peliä oli jo myyty 1 100 000 kappaletta.


Dragon Ball Raging Blast on mukava tappelu peli muiden Dragon Ball pelien rinnalla. Hahmot ovat suunniteltu paremmin ja kentät joissa tapellaan ovat laajempia kuin koskaan aikaisemmin, joten liikkumavaraa on riittävästi.
Uudenlainen ottelu systeemi tekee pelistä kiintoisamman ja tarina moodi on antoisa. Pelissä riittävästi käytetty erikoisefektejä mutta pelissä on huonotkin puolensa. Ensimmäinen huono puoli on kamera kulma jota ei pysty säätämään sopivaksi. Toinen huono puoli on, että hahmoja on liian vähän. Aikaisemmissa peleissä hahmoja oli reippaasti enemmän mutta nyt niitä on noin puolet vähemmän. Kaiken lisäksi pelistä on poistettu yksi parhaimmista efekteistä mikä muihin peleihin jäi, areenan tuhoaminen. Enkä nyt tarkoita kivien ja saarien tuhoamista vaan koko planeetan. Tämä erikoisefekti on ehkä paras ikinä mitä tappelupeleissä on tarjottu.
Pelistä on jo tehty lisäosa, mutta ykkönen oli pohjana joten peli muutu kuin hahmojen uudella kokoonpanolla. Suurin yllätys ensimmäisessä Raging Blastissa oli SSJ3 (Supersayan3) Vegeta ja Broly. Molempia hahmoja ei oltu julkaistu aiemmissa Dragon Ball peleissä.
Plussat
+Uudet taistelukomennot ja järjestelmät
+Tarinoiden monipuolisuus
+Uudet erikoisliikkeet
+Helppo pelattavuus
Miinukset
-Kamerakulma
-Hahmojen vähyys
-Planeetan räjäyttämis efektin olemattomuus
-Areenoiden vähyys
Erikoista
¤Broly ja Vegeta ssj3
¤Hahmon muodonmuuttuminen on kuin suoraan animesta
¤Jokaisella hahmolla on oma erikoisliike


Legendaarinen SSJ3 Broly

1 kommentti:

  1. Arvostelusi on informatiivinen. Kiinnität huomiota olennaisiin asioihin. Mistä kuvat ovat peräisin?

    VastaaPoista