torstai 22. elokuuta 2013

Mielipidekirjoitus- Miksi metalli jyrää popin

Kaikki tietävät mitä pop-musiikki on, se on musiikkia jossa yleisin aihe on rakkaus ja tunteet. Metallimusiikki sen sijaan on laajempi alueeltaan aiheissa, on rakkautta, on maailmanloppuja ja paljon muuta. Kaiken lisäksi metalli on jakautunut useaan eri metalligenreen, kun pop on pysynyt alkuperäisessä muodossaan. Siinä on syy miksi mieluummin kuuntelen metallia, joka luo vapauttavan tunteen kaikesta paineesta jonka on päivän aikana kerännyt koulussa, töissä tai missä lienee olleen.
      Parasta metallissa on kuitenkin sen kokonaisuus yhdessä, laulut, solistit, kitaristit, rumpalit jne. Lisäksi metallissa miessolisteilla on ehkä muutama jolla on tyttömäinen lauluääni, popissa asiat ovat päinvastoin. Voisin luetella suoraan ketkä miessukupuolisista laulajista kuulostavat tytöiltä laulaessaan, mutta en halua loukata heitä tai heidän ihailijoita.Pop konsertit ovat myös yliampuvia, etenkin Amerikassa. Yrittävätkö naislaulajat houkutella konserttiinsa ihailijoita vaiko perverssejä, kun he heiluvat lavalla vähissä pukeissa. Antavat vähän vääränlaisen käsityksen näemmä muulle kansalle. Bile- ja karaokemusiikkina pop käy paremmin kuin metalli, sillä harvoin näkee ketään karaokebaarissa laulamassa Manowaria kännissä sen sijaan kun voisi laulaa Lady Gagan biisejä.
      Tämä tosin on minun mielipiteeni, jotkut muut voivat olla toista tai samaa mieltä kanssani.

2 kommenttia:

  1. Mielestäni tekstisi teesi on, että metallimusiikki jää pop musiikin varjoon.
    Hyvä perustelu, että pop musiikki on aina samantyylistä kun taas metallimusiikissa eri lajeja.
    Suosikkivirkkeeni on "Yrittävätkö naislaulajat houkutella konserttiinsa ihailijoita vaiko perverssejä, kun he heiluvat lavalla vähissä pukeissa."
    Oliko tekstisi tarkoitus verrata metallimusiikkia pop musiikkiin vai ylipäätään muihinkin lajeihin?
    Hyvä kirjoitus!
    -Kasperi

    VastaaPoista
  2. Tekstin idea sopii mielipidekirjoitukseen: vertailet metallimusiikkia ja pop-musiikkia ja päädyt siihen, että metallimusiikki on ylivertaista.

    Perusteluja voisi olla vielä lisääkin. Kun kerrot, että pop-musiikkikonsertit ovat yliampuvia (hyvä esimerkki tuo Kasperin esiin ottama), voisit toki kertoa, miksi/miten metallimusiikkikonsertit sitten ovat parempia.

    Kielessä on vielä pientä korjailtavaa. Pääosin ilmaisu on kuitenkin vallan kelvollista.

    VastaaPoista